Recette: Appétissant Baba ganoush d'aubergine
Baba ganoush d'aubergine. Baba ganoush, which can also be spelled as baba ghanoush or baba ghanouj, is a Lebanese dish made of mashed fire roasted eggplant that is mixed with tahini, olive oil, lemon juice and various other seasonings. Eggplant, also known as aubergine or guinea squash is a member of the nightshade family. It grows in warm climates and is native to Southeast Asia, but is a staple in Mediterranean diets.
Quantities vary, with Helou going for a modest. Peel and discard skin from eggplant. Put eggplant into a bowl; add tahini, garlic, lemon juice, red pepper flakes, and salt. Vous pouvez cuisiner Baba ganoush d'aubergine utilisant 7 Ingrédients et 5 instructions. Voici comment vous réalisez ça.
ingrédients de la recette Baba ganoush d'aubergine
- Préparer 2 of aubergines.
- Préparer 2 c of à soupe rase de pâte de sésame, aussi appelé tahini.
- Préparer 3 c of à soupe d'huile d'olive.
- C'est 1 gousse of d'ail réduite en purée.
- Vous avez besoin 1 of branche de persil ciselé.
- C'est of Jus d'un demi citron.
- C'est of Sel et poivre.
Stir until ingredients are evenly mixed. Drizzle olive oil over the baba ghanoush and garnish with parsley. In its most basic form, baba ganoush is made with eggplant, tahini, olive oil, lemon juice, garlic and salt. I found that adding a tiny bit of ground cumin, smoked paprika and fresh parsley takes it to the next level.
Baba ganoush d'aubergine instructions de recette
- Laver et enlever le pédoncule des aubergines. Les couper en 2 dans le sens de la longueur et piquer la chair intérieure avec une fourchette..
- Déposer les aubergine sur la plaque du four, face ouverte vers le haut. Les mettre à cuire à 200°C pendant 25 minutes (pas besoin de préchauffer si chaleur tournante)..
- Sortir les aubergines du four, laisser refroidir un peu et retirer la chair avec une cuillère. La mixer avec tous les autres ingrédients pour obtenir une purée très lisse. Assaisonner et rectifier si besoin (ajouter de l'ail et de la purée de sésame si souhaité)..
- Mettre au frais et présenter dans un bol avec un peu de persil ciselé ou de coriandre fraiche. Ajouter éventuellement un filet d'huile d'olive sur le dessus..
- Servir bien froid avec du pain (baguette, pain plat, pitta...)..
Baba ganoush is similar to hummus, but it calls for grilled or roasted eggplant instead of chickpeas. Baba ganoush is best left rustic with some texture. Because of this, simply mashing and stirring with a fork is all that's needed. You can make this in a food processor or blender. Baba Ganoush er en frisk, cremet og super lækker auberginedip til alt fra grøntsagsstænger til at smøre i sandwich og tortillas.
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